Naslovnica SPEKTAR Pokušaj forsiranja Dnjepra: Rusi pripremili iznenađenje za ukrajinske „leteće odrede“

Pokušaj forsiranja Dnjepra: Rusi pripremili iznenađenje za ukrajinske „leteće odrede“

Oružane snage Ruske Federacije, u okviru „specijalne operacije“ u Ukrajini, u potpunosti su spremne da odbiju pokušaje ukrajinskih militanata, da probiju odbranu na pojedinim sektorima fronta.

Do ovog zaključka, došao je poznati ruski vojni ekspert, Vasilij Dandikin.

On je skrenuo pažnju na činjenicu, da sa početkom mraza, ukrajinski militanti mogu da preduzmu aktivne ofanzivne akcije u različitim sektorima fronta. Ne može se isključiti, da se Oružane snage Ukrajine spremaju da pređu Dnjepar uz ledeni pokrivač. Međutim, takve odluke dovešće ukrajinsku vojsku do velikog poraza.

Stvar je u tome, što je malo verovatno, da će ukrajinska vojska moći da upotrebi vojnu opremu za prelazak Dnjepra preko leda, jer će to rezultirati velikim gubicima u ljudstvu i naoružanju Oružanih snaga Ukrajine. Najverovatnije, kijevski režim planira da upotrebi takozvane „leteće odrede“ – male grupe za napad na položaje Oružanih snaga Rusije.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Morate da shvatite, da će prelaz preko Dnjepra biti pod neprestanom vatrom sa naše strane, uključujući minobacačku, vazdušnu i artiljerijsku vatru, i mi smo spremni za ovo“, objasnio je vojni ekspert.

Ruska vojska je već ojačala odbranu na liniji fronta, pomno prati dejstva neprijatelja, a takođe je spremna da oštro suzbije sve pokušaje ukrajinskih militanata da pokrenu ofanzivu.

Webtribune.rs