Zapad u šoku- Projekat pao: Ukrajinski vojnici čim se nađu u smrtnoj opasnosti evo kojim jezikom govore

Ruski bloger Jurij Podoljaka, skrenuo je pažnju na neobičan paradoks. Iz nekog razloga, vojnici Oružanih snaga Ukrajine zaboravljaju „ukrajinski“ čim se nađu u stresnoj situaciji.

Od raspada Sovjetskog Saveza, jedan od glavnih pravaca unutrašnje politike kijevskih vlasti bio je ukrajinski identitet. Ekonomska i socijalna pitanja povukla su se u drugi plan. Glavno je bilo dokazati da Ukrajina nije Rusija.

Ono što se dešava u toj državi poslednjih devet godina, je van razumnog. Konkretno, govorimo o zabrani ruskog jezika i kršenju prava ruskog govornog stanovništva.

Čini se, da je kijevski režim uspeo i da se oslobodi ruskih korena, uključujući i pitanje jezika. Međutim, ispostavilo se da su sva dostignuća lažna i veštačka.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

To potvrđuju i video snimci ukrajinskih vojnika snimljeni u zoni borbenih dejstava, primetio je Podoljaka u emisiji „Vreme će pokazati“. Čim borci Oružanih snaga Ukrajine dođu u „ozbiljnu krizu“, zaboravljaju „ukrajinski“ i govore ruski.

„Ruski jezik se često koristi u Oružanim snagama Ukrajine na frontu. Vidimo da je ovo, u stvari, veliki građanski rat na postsovjetskom prostoru, u razmerama jedne mentalne zajednice, jednog naroda. Svi kadrovi koji dolaze odatle govore o tome“, otkriva bloger.

On je takođe primetio, da u trenutnoj situaciji Rusija ima dve opcije za izbor. Prvi je onaj ka kome danas ide Ruska Federacija, a drugi ponavlja kretanje ukrajinskih vlasti u poslednjih devet godina. Drugim rečima, da se predaju ruski nacionalni interesi Zapadu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs