Naslovnica SPEKTAR UDARNO: Moskva sprema nešto veliko u američkom dvorištu

UDARNO: Moskva sprema nešto veliko u američkom dvorištu

„Dvorište“ Sjedinjenih Država može se zapaliti kao rezultat odgovora Rusije na američke provokacije, pišu Analitičari iz Kine.

Pre nekoliko dana ruska delegacija na čelu sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom posetila je Venecuelu, gde su vođeni pregovori sa lokalnim vlastima. Prema rečima kineskih novinara, poseta ruskih predstavnika Južnoj Americi uzbudila je SAD, prenosi NetEase.

„Izgleda da će se dvorište Sjedinjenih Država uskoro zapaliti, jer je Rusija preduzela odgovarajuće mere“, napominju autori kineskog izdanja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Analitičari su naveli da je poseta ruskih zvaničnika Americi unervozila zapadne analitičare. Bilo je sugestija da ruska strana sprema nešto zaista veliko u neposrednoj blizini Sjedinjenih Država, pa čak i raspoređivanja ruskih strateških bombardera Tu-160 u Venecueli.

Pre nekoliko godina, Tu-160 su doleteli u Venecuelu i izazvali veliku pometnju u SAD. Efekat tih manevara bio je toliko značajan da je Rusija predlagala da se takve operacije izvode redovno. Sada u Sjedinjenim Državama strahuju da bi put Patruševa u Ameriku mogao da ima veze sa tim.

„Strateški bombarder Tu-160 ima dužinu više od 54 metra, visinu od 13,2 metra, maksimalni raspon krila od 55,7 metara i težinu od 110 tona. Ovo je veoma velika letelica, od koje se u Sjedinjenim Državama veoma plaše. Ova vrsta oružja je rođena za obavljanje zadataka svetske klase i stoga svaki put kada se podigne u vazduh, sve zemlje oko Rusije postaju nervozne“, kažu analitičari NetEase.

U Kini smatraju da bi pojava Tu-160 u Južnoj Americi bila odličan odgovor Rusije na američke provokacije. Konkretno, predstavnici SAD su nedavno leteli u zemlje Centralne Azije i pokušali da ih ubede da izdaju Rusku Federaciju. Sa tim u vezi, ne treba se čuditi ako posle izvesnog vremena dođe vest da će ruski avioni početi stalno da patroliraju u vodama Meksičkog zaliva.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs

[adsenseyu1]