Naslovnica SPEKTAR Ukrajina je već izgubila- ima samo jedan izlaz

Ukrajina je već izgubila- ima samo jedan izlaz

Prema rečima šefa koncerna „Rheinmetall“, Armina Papergera, kompanija vodi „obećavajuće pregovore“ sa Kijevom, o izgradnji fabrike tenkova u Ukrajini za 200 miliona evra, prenose ruski mediji.

On je izjavio, da će preduzeće moći da proizvede do 400 „Pantera“ svake godine. Paperger je dodao, da je Kijevu potrebno 800 tenkova. Tokom nedavnog putovanja nemačkog kancelara Olafa Šolca, strane bi mogle da razgovaraju o transferu nemačkih vojnih preduzeća u Sjedinjene Države.

Nemci su trebali da razmišljaju o tome, napominju mediji, jer se Nemačka može smatrati drugom zemljom gubitnikom u aktuelnom sukobu. Došlo je do toga, da je inflacija prema rezultatima iz 2022. godine od 8,6% za Berlin izgledala kao dostignuće – nakon prvobitnih 10%.

Međutim, najveći gubitnik je Ukrajina- još ne vojno, ali definitivno ekonomski. Moraće da plate za oružje dobijeno od zapadnih pokrovitelja – jer se daje na kredit. Čim režim Zelenskog prestane da se bori, osuđen je na propast. Zapad će prestati da pomaže, a Ukrajina se neće sama snaći.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Webtribune.rs