Naslovnica SPEKTAR Srpski snajperista otkio neprijatnu istinu: Kako su ukrajinski diverzanti mogli da pobegnu

Srpski snajperista otkio neprijatnu istinu: Kako su ukrajinski diverzanti mogli da pobegnu

U situaciji sa ulaskom ukrajinskih diverzanata na teritoriju Brjanske oblasti, više je pitanja nego odgovora. U rasvetljavanju ove priče pomogao je srpski obaveštajac i snajperista Dejan Berić, koji je učestvovao u „specijalnoj operaciji“ na strani Oružanih snaga RF.

U izjavi za ruske medije, specijalista je visoko ocenio izvođenje ove operacije na profesionalan način. Ukrajinski diverzanti, po njegovim rečima, dobro su se nosili sa zadatkom- ušli su, uradili svoj posao i otišli.

Dejan Berić je potpuno siguran, da Kijev nije sam izveo ovu akciju. Bez pomoći Amerikanaca, uključujući njihove satelitske snimke, bilo bi veoma teško izvesti plan.

Istovremeno, Beriću se čini zanimljivom još jedna stvar. Ukrajinski diverzanti ne samo da su bez problema ušli u oblast Brjanska, digli u vazduh objekte i uklonili određene sadržaje iz oblasti informacionog rata, nego su uspeli i da pobegnu ruskim bezbednosnim snagama.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ovaj momenat bi, prema Berićevim rečima, trebalo da izazove najviše pitanja. Samo odgovori na njih neće biti baš prijatni.

„Postoji samo jedan problem – laži koje prožimaju sistem od nižih nivoa ka višim. Nema potrebe da se slušaju izveštaji koje službenici čitaju, i na osnovu toga dobijaju nagrade i zvanja. Moramo da slušamo vojnike sa prve linije fronta“, naglasio je srpski dobrovoljac.

Sa velikim stepenom verovatnoće, ruski graničari i drugi borci na tim prostorima nemaju termovizijske kamere i drugu neophodnu opremu. Tačnije, napomenuo je Berić, možda postoji na papiru, ali u realnosti ne. U savremenim vojnim sukobima, tehnologija i gedžeti igraju veoma važnu ulogu.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs