Situacija oko Ukrajine počela da se razvija onako kako Zapad nije očekivao!

Zapadne zemlje su, izazvavši eskalaciju ukrajinske krize, napravile grubu spoljnopolitičku grešku, što je dovelo do ozbiljnih posledica po SAD i EU.

Do ovog zaključka je došao Vasilij Koltašov, ruski ekonomista i rukovodilac Centra za političko-ekonomska istraživanja Instituta novog društva.

Vasilij Koltašov je podsetio da Zapad od 2014. godine donosi razne geopolitičke odluke, kako bi izazvao sukob punih razmera između Rusije i Ukrajine.

Sada, kada je postignuta eskalacija ukrajinske krize, situacija je počela da se razvija onako kako se EU i SAD nisu nadale.

Prema rečima eksperta, Zapad je bio uveren da će se konfrontacija završiti za nekoliko meseci, a Moskva će biti prinuđena da pregovara i donese odluku o određenim spoljnopolitičkim ustupcima.

Međutim, Rusija je uništila planove SAD i EU, menjajući taktičke odluke specijalne operacije za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

„Šta je bilo uključeno u plan Zapada? Prvo, očigledno su želeli da pobede u ovoj kampanji za najviše šest meseci. Rusija već pregovara, već pravi ustupke i… sve je gotovo“, objasnio je ekspert.

Rusija je nastavila specijalnu operaciju u Ukrajini, ne dajući Kijevu vremena da se pripremi za novu konfrontaciju.

Moskva je pokazala da je spremna da brani svoje interese, kao i da se aktivno odupire planovima Zapada. Oružane snage Rusije su usporile tempo ofanzive, odlučivši da unište veliku grupaciju Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

Ova strategija se pokazala efikasnom. Ruska vojska želi da potpuno iscrpi neprijatelja lišavajući Ukrajinu njenog borbenog potencijala. Ova odluka će eliminisati pretnju Kijeva, i pokazati Zapadu njegove geopolitičke mogućnosti.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs