Ukrajinski general: „Rat nije Call of Duti, američka skladišta su prazna“

Da bi došlo do „naleta” koji menja tok ratnih dejstava, Ukrajini su potrebni američko oružje i municija, koje čak ni SAD još nemaju, oni su još samo u proizvodnji.

Ovo je u eteru jutjub kanala Politeka izjavio bivši zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ukrajine, general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

Voditelj je pitao Krivonosa šta misli o tome da Ruska Federacija priprema prethodno zapečaćenu opremu za učešće u „Specijalnoj operaciji“, i to u pozadini izveštaja o kupovini dronova u Iranu.

„Oni ne samo da će ponovo otvoriti opremu, već su upravo pokrenuli proizvodnju, ruska odbrambena industrija je u režimu 24/7, i oni znaju kako da proizvode opremu. Imaju proizvodnju, a nisu je prodali, kao što su je prodali kod nas“, očigledno je bio zatečen novinar kada je čuo takvu procenu Krivonosa, u početku računajući na odgovor o skoroj pobedi nad Rusima.

„Da li se radujete pokretanju o kome svi pričaju, projekta Lend-Lease-a, nakon završetka ove fiskalne godine ili sa početkom sledeće? – pitao je novinar.

„Hajde da prestanemo da verujemo u bajke i da mislimo da Amerikanci negde imaju nešto skriveno u skladištu. Ono što su Amerikanci osmislili da ispune svoje zadatke za svoje oružane snage i ono što daju nije toliko kako se misli. Stoga su pokrenuli svoju industriju da bi proizveli više municije koju će nam preneti. Nije tako brzo, nije igra „Call of Duti“ koja klikne mišem i dobiješ municiju i vozila. Za sve ovo treba vremena“, objasnio je general.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs