Otkriveni planovi Britanije i Ukrajine za rušenje krimskog mosta posle čega bi rat ušao u „tvrdu“ fazu

Ukrajina je na samitu NATO-a u junu razgovarala sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom o planu za uništavanje Krimskog mosta, rekao je deputat Rade Aleksij Gončarenko na svom Telegram kanalu.

On je skrenuo pažnju na govor stručnjaka Igora Korotčenka na TV kanalu Rusija 1, koji je rekao da se, prema nekim informacijama, plan za napad na infrastrukturni objekat navodno razvijao pod ličnim nadzorom šefa britanskog vojnog resora.

„Ben Volas i ja smo još u junu razgovarali o planu uništavanja Krimskog mosta“, napisao je Gončarenko.

On je na snimku dostavio i fotografiju pregovora, na kojoj se pored njega i šefa britanskog Ministarstva odbrane vidi britanski premijer Boris Džonson.

Ranije su ukrajinske vojne i političke ličnosti više puta izjavljivale želju Kijeva da udari na Krimski most.

Kremlj je napomenuo da je bezbednost poluostrva zagarantovana preventivnim merama koje preduzima ruska vojska.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov ukazao je da je Moskva svesna pretnji Krimskom mostu i one se uzimaju u obzir.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je takođe naglasio da se sve ove izjave uzimaju u obzir i da će takvi planovi propasti.

Deputat Državne dume iz regiona Krim, Mihail Šeremet primetio je da bi pokušaj napada na Krimski most doveo do poraznog odgovora.

Prema njegovim rečima, za takvu provokaciju kijevski režim će dobiti udarac od kojeg neće moći da se oporavi.

Rušenjem krimskog mosta rat bi ušao u takozvanu tvrdu fazu kada bi Rusi spustili sva ograničenja i počeli da sravnjuju sa zemljom sve bitne strukture u Ukrajini.

Krimski most spaja strateški važno poluostrvo Krim sa Rusijom.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs