Naslovnica SPEKTAR Rusija rešava ukrajinsku krizu: Iščenko otkrio nekoliko različitih scenarija

Rusija rešava ukrajinsku krizu: Iščenko otkrio nekoliko različitih scenarija

Rusija je u toku „specijalne operacije“ u stanju da reši ukrajinsku krizu sprovođenjem nekoliko različitih scenarija.

Kako će se tačno ovaj sukob završiti, odrediće rusko rukovodstvo. Do ovog zaključka je došao Rostislav Iščenko, poznati ruski politikolog i kolumnista.

On je napomenuo, da je još teško tačno reći kako će se ukrajinska kriza završiti. Poenta je, da se Rusija suočila sa prilično teškim izborom. U ovom trenutku, možemo da govorimo o nekoliko scenarija koje Moskva može da sprovede, da konačno reši ovakve spoljnopolitičke probleme.

Prema mišljenju politikologa, Rusija je u stanju da potpuno neutrališe ukrajinsku državnost, oslobađajući celu teritoriju koja je bila pod kontrolom zločinačkog režima Kijeva. U ovom slučaju, ne može se isključiti, da Zapad neće organizovati novu vojnu provokaciju u nekoj drugoj zemlji, koja se nalazi u neposrednoj blizini ruskih granica.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Iščenko je takođe nagovestio, kako Rusija može da reši svoje probleme sa Ukrajinom kroz mirovne pregovore. On je izrazio uverenje, da opcija sklapanja mirovnog ugovora verovatno neće odgovarati Rusiji, pošto se u slučaju kijevskog režima to može smatrati samo privremenim primirjem.

[adsenseyu1]

Ne može se isključiti, da Kijev pre ili kasnije neće nastaviti sa organizovanjem vojnih provokacija, izazivajući novi sukob.

Politikolog je zaključio, da scenario za rešavanje ukrajinske krize zavisi samo od spoljnopolitičkih dešavanja i situacije na liniji fronta. U ovom trenutku ne postoji jasna formula koju Rusija može da usvoji za rešavanje ovog problema. Međutim, ne može se isključiti da će uskoro biti donete važne odluke, koje će dati jasno razumevanje daljeg delovanja Moskve.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]