Puškov: Kina zna šta će biti i sprema se za visoko konfliktno doba

Kina se sprema za „visoko konfliktan“ 21. vek, a izvor ovog sukoba nije na istoku, rekao je ruski  senator Aleksej Puškov.

Ranije je državni kineski list Global Times objavio članak u kojem se navodi da će Zapad, posle sukoba u Ukrajini , stvarati krizu za krizom širom sveta, jer su mu potrebni novi „neprijatelji“.

Prema analitičarima lista, Zapad, na čelu sa Sjedinjenim Državama, nikada neće moći da prihvati postojanje nečega „što nije nalik njihovom poretku“.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

„ Kina se sprema za veoma konfliktan 21. vek. Izvor sukoba je očigledan – i nije na istoku. Bivša zapadna carstva – od rimskih do britanskih – takođe su tvrdoglavo stvarala svet „za sebe“ i „slične sebi“. Neki su sada otkrili da je spoljašnji svet jači od njih“, napisao je Puškov na svom Telegram kanalu.

Kako je senator primetio, SAD i njihovi saveznici su to nedavno otkrili u Iraku , Siriji , ali i u Avganistanu , odakle su „sramno pobegli“, ne uspevši da saviju ovu zemlju 20 godina.

„Istorija se nikada ne završava. Neće se zaustaviti na pokušaju uspostavljanja globalne kolektivne neo-imperije zapadnih elita“, zaključio je on.

Zapadne zemlje uvele su nekoliko paketa sankcija Rusiji nakon početka specijalne operacije u Ukrajini.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija za Zapad, a sankcije su zadale težak udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji.

Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

On je dodao da aktuelna dešavanja povlače crtu pod globalnom dominacijom Zapada i u politici i u ekonomiji.

Prema njegovim rečima, Rusija se neće izolovati, ne može biti strogo izolovana u savremenom svetu.

Webtribune.rs