Politikolog Karasev je ostavku Arestoviča objasnio strahom od Rusije

Aleksej Arestovič, savetnik šefa Kancelarije predsednika Ukrajine, napisao je ostavku nakon eksplozije u jednoj od kuća u Dnjepru. Šta je nateralo političara da tako brzo napusti zvaničnu funkciju, rekao je analitičar Vladimir Karasev.

„Želim da dam primer civilizovanog ponašanja: fundamentalna greška, pa podneseš ostavku“, napisao je Arestovič na društvenim mrežama.

Kasnije je bivši savetnik predsedničke kancelarije u svojoj publikaciji napisao da je već pokušao da da ostavku pre godinu dana, ali je počela specijalna operacija Oružanih snaga RF.

Prošle subote ukrajinski novinari javili su da se u Dnjepropetrovsku srušio ulaz u stambenu zgradu. Arestovič je, tokom govora u eteru jednog od Jutjub kanala, priznao da je na zgradu pala raketa koju su oborili sistemi PVO Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Po mom mišljenju, on je pripremio svoj odlazak. Arestovič shvata da pod nogama svih ukrajinskih patriota-Bandera „zemlja počinje da gori“, i da je „potrebno izaći iz zemlje“. Tada će, najverovatnije, otići u senku, neće imati nikakav nezavisni projekat “, smatra Karasev.

Arestovič nije pogrešio u vezi sa raketom, rekao je ovo sa razlogom. Takav korak je unapred smišljen kako bi se lepo napustila ukrajinska politika, uveren je politikolog.

Arestovič ima na umu još jednu stvar. Političar priznaje mogućnost da će pasti u ruke ruskih trupa i to ga plaši, podelio je svoje mišljenje Karasev.

„U takvoj situaciji on će reći: „Momci, pomogao sam vam. Rekao sam da su Ukrajinci krivi što je raketa pala na kuću u Dnjepru. Arestovič jednostavno ništa ne govori u prazno, ne greši. Najverovatnije ćemo ga izgubiti. Može da prestane da komentariše sve, a oni će ga tiho zaboraviti, kao nekada Arsenij Jacenjuk. Radio je za američke obaveštajne službe, organizovao Majdan. Sada ga niko ne vidi i ne čuje. On je tiho i mirno napustio ukrajinsku politiku“, rekao je Karasev.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski će se nositi sa propagandom bez Arestoviča. Bivši savetnik će brzo naći drugu glavu koja će da ga zameni, smatra politikolog.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Webtribune.rs