Naslovnica U FOKUSU Novi skandal potresa Rusiju: Uhapšen ruski general!

Novi skandal potresa Rusiju: Uhapšen ruski general!

Uhapšen visoki zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane Jurij Kuznjecov, javlja Raša Tudej.

Portparolka Istražnog komiteta Ruske Federacije Svetlana Petrenko je rekla da je Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije pokrenula krivični postupak protiv Kuznjecova i da se on sumnjiči za primanje mita u velikom iznosu, prenosi Interfaks.

Kuznjecovu je određen pritvor. On je bio na funkciji načelnika Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije i po činu je general-potpukovnik.

Istraga je utvrdila da je Kuznjecov u periodu 2021-2023. godine, kao načelnik Osmog direktorata Generalštaba Oružanih snaga Rusije, „primio mito od predstavnika komercijalnih struktura za obavljanje određenih radnji u njihovu korist“.

Tokom pretresa osumnjičenom su oduzeta novčana sredstva u rubljama i stranoj valuti u iznosu većem od 100 miliona rubalja, zlatnici, kolekcionarski satovi i luksuzni predmeti, navela je Petrenko.

Ivanov, koji je bio zadužen za vojno-gradjevinski kompleks, tereti se da je počinio krivično delo kada je stupio u kontakt sa trećim licima radi primanja mita u posebno velikim razmerama, u vidu pružanja usluga prilikom obavljanja poslova za potrebe ministarstva.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social