Naslovnica U FOKUSU Rusi kod Harkova udarili na elitnu jedinicu „Kraken“- Usledio šok za Kijev!

Rusi kod Harkova udarili na elitnu jedinicu „Kraken“- Usledio šok za Kijev!

Načelnik vojno-civilne administracije Harkovske oblasti Vladimir Gančev izjavio je da je više od 60 pripadnika neonacističke jedinice „Kraken“ zarobljeno u Harkovskoj oblasti.

– Daju iskaze i nisu više tako hrabri – rekao je Gančev.

Elitne jedinice „Kraken“ formirane su od veterana puka „Azov“ i uspešno su oslobodile nekoliko okupiranih sela tokom borbi, a njihova glavna misija je da zaustave napredovanje ruskih trupa.

Taktička zamisao misija „Kraken“ divizije jeste kombinacija kontraofanzive i sabotaže, a uzimajući u obzir ugled koji uživaju u urkajinskoj vojsci, zarobljavanje ovih vojnika veoma je važna mala pobeda za Rusiju.

Gančev je takođe rekao da će pripadnici grupe „Sever“ uskoro početi da oslobađaju selo Lipci i da je vojska već na obodima sela, a prema mišljenju eksperata, ukrajinske oružane snage teško da imaju sposobnost da drže ovo selo pod kontrolom.

Razlog je taj što se Lipci nalazi u niziji u pozadini visova koje su Oružane snage Rusije zauzele od Krasnog do teritorija južno od Glubokoja.

Prema tvrdnjama Gančeva, Ukrajina prebacuje nove rezervne snage na uporišta u Harkovskoj oblasti ali tamo deluje ruska avijacija i neće biti u stanju da im se duže suprotstave.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social