„Svako ko se usudi, kao nemačka đubrad, da ga uhapsi, biće gađan nuklearnim oružjem“ VIDEO

“Pokušaj obuzdavanja Putina odmah će rezultirati nuklearnim napadom“, rekao je glavni Putinov propagandista Vladimir Slovjov na ruskoj državnoj televiziji.

Podsetimo, Međunarodni krivični sud (MKS) izdao je u petak nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, optužujući ga da je odgovoran za ratne zločine u Ukrajini, što je Moskva nazvala besmislenim, a Kijev saopštio da je to “samo početak“.

Putin se terete zbog sumnje da je odgovoran za nezakonitu deportaciju dece i ilegalno prebacivanje ljudi sa teritorije Ukrajine u Rusku Federaciju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

“Zločini su navodno počinjeni na okupiranoj teritoriji Ukrajine najmanje od 24. februara 2022. Postoje razumni razlozi da se pretpostavi da Putin snosi individualnu krivičnu odgovornost za pomenute zločine“, saopštio je u petak MKS.

Solovjov, koji vodi TV emisiju na ruskoj državnoj televiziji, kao i radio emisiju na stanici koju kontroliše Kremlj, komentarisao je nalog za hapšenje Putina.

Novinar BBC Frensis Skar je u ponedeljak na Tviteru postavio snimak prevedenog video snimka koji pokazuje reakciju Solovjova na optužnicu, a na kojoj se vidi kako Putinov propagandista poziva na nuklearni udar na zemlje koje se pridržavaju Haške optužnice, prenosi zagrebački N1.

„Svaka struktura, ili zemlja, koja se samo usudi kao nemačka đubrad, njihov ministar, čekga, pravde, da kaže da planiraju da sprovedu nalog za hapšenje – to je objava rata i zahteva hitnu upotrebu nuklearnog udara na tu zemlju“, rekao je Slovjoj u svojoj emisji.

 

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(B92,N1 Zagreb)