Naslovnica SPEKTAR Spremili mu strašan scenario: Erdogan dobio šokantnu vest!

Spremili mu strašan scenario: Erdogan dobio šokantnu vest!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao je hitan sastanak sa šefovima obaveštajnih službi i Ministarstva pravde nakon što je njegov saveznik, lider Turske nacionalističke partije (MPR) Devlet Bahčeli, upozorio na mogući pokušaj puča koji se sprema u redovima agencija za provođenje zakona, piše Turkiie novine.

U Turskoj je veliko uzbuđenje izazvalo otpuštanje jednog broja policajaca u Upravi za bezbednost Ankare, optuženih za veze sa zločinačkom organizacijom Ajhan Bora Kaplan. Njihovi domovi su pretreseni radi zaplene digitalnog materijala.

Saveznik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, lider Partije nacionalističkog pokreta (MPR) Devlet Bahčeli, rekao je da možda postoji zavera protiv vlade i da se to ne može uraditi samo uklanjanjem nekoliko policajaca.

Političar je, govoreći na partijskom sastanku u parlamentu, upozorio na mogućnost ponavljanja pokušaja državnog udara 2016. godine.

– Predsednik Erdogan održao je hitan noćni sastanak sa ministrom pravde Iilmazom Tunčom i šefom Nacionalne obaveštajne organizacije Ibrahimom Kalinom u predsedničkoj rezidenciji nakon Bahčelijevih izjava – piše list.

Očekuje se da će Erdogan o toj temi govoriti na proširenom sastanku vladajuće stranke u parlamentu u sredu.

Turske vlasti optužuju organizaciju Fetulaha Gulena sa sedištem u SAD, koju nazivaju FETO (Fetulahistička teroristička organizacija), za umešanost u pokušaj državnog udara u julu 2016.

U Turskoj je posle ustanka uhapšeno više od 80 hiljada ljudi, oko 150 hiljada državnih službenika, uključujući i vojna lica, otpušteno je ili suspendovano sa posla. Sam Gulen je osudio pokušaj puča i odbacio optužbe.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social