Naslovnica U FOKUSU Sporije nego što se NATO nadao: „Osvajaju oko 100 metara na dan“

Sporije nego što se NATO nadao: „Osvajaju oko 100 metara na dan“

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da Ukrajinci sporije napreduju u svojoj kontraofanzivi protiv ruskih snaga nego što se Savez nadao.

Kako je dodao, oni ipak osvajaju oko 100 metara na dan, a napredovanje ukrajinskih snaga pohvalio je i britanski premijer Riši Sunak, prenosi dpa.

„Ukrajinci postepeno napreduju i to dokazuje važnost naše podrške i da možemo i da smo voljni da nastavimo da pomognemo“, rekao je na sastanku odbora Evropskog parlamenta u Briselu.

„To su velike borbe, teške borbe, ali oni su uspeli da probiju odbrambenu liniju ruskih snaga. Ruska vojska bila je druga najjača na svetu, a sada je druga najjača u Ukrajini. To je prilično impresivno“, kazao je šef NATO-a.

Britanska vlada takođe je danas branila ukrajinsku kontraofanzivu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obavestio je danas britanskog premijera Rišija Sunaka o napretku u telefonskom razgovoru. Sunak je pohvalio ukrajinske oružane snage na njihovu kontinuiranom napredovanju na bojnom polju, saopštio je njegov kabinet.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social