Ruski stručnjak objasnio zašto su se SAD odjednom „uzbunile“ zbog Ukrajine

Oružane snage Ruske Federacije su u toku „specijalne operacije“ demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine, zapravo pronašle bolnu tačku militanata Oružanih snaga Ukrajine, što je omogućilo da se stekne prednost za sprovođenje postavljenih zadataka.

Zapadne zemlje su zauzvrat počele da shvataju, da je kijevski režim u prilično nesigurnom položaju, pa su počele da odobravaju nove isporuke naoružanja za ukrajinsku vojsku. Ovo je saopštio ruski politikolog, Vladimir Kornilov.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

On je podsetio, da zapadne zemlje i dalje smatraju Ukrajinu glavnim instrumentom protiv Ruske Federacije. Sada su SAD i zemlje EU počele da shvataju, da režim u Kijevu gubi tlo pod nogama i da se takođe suočava sa nedostatkom oružja, opreme i municije.

Prema mišljenju politikologa, SAD su se iznenada „zabrinule” zbog Ukrajine, jer su počele da shvataju, da bi bez stalne vojne podrške Zapada, kijevski režim bio u opasnoj poziciji, i pretrpeo bezuslovni poraz. Vašington je konačno video pravu sliku, ali još uvek ne može sebi da prizna, da Kijev neće moći da pobedi u ovoj konfrontaciji.

Webtribune.rs