Ruski mediji: Vučić se protivi formiranju bilo kakvih vojnih baza u Srbiji

Srbiji nisu potrebne strane vojne baze i želi da zadrži vojnu neutralnost, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Srbiji nisu potrebne ničije vojne baze, Srbija će zadržati vojnu neutralnost, ojačaće sopstvenu vojsku, Srbija će brinuti o svom narodu i biće dovoljno jaka da bude nezavisna“, rekao je on na TV Prva a prenose ruske RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Beograd namerava da nastavi da gradi političke saveze i razvija dobre odnose sa Rusijom, SAD i Kinom, kao i da se drži evropskog puta.

U Srbiji su eskalirali razgovori o nacionalnoj bezbednosti zbog situacije oko Kosova.

Priština je planirala od 1. avgusta da zabrani ulazak u region automobilima sa srpskim brojevima i dokumentima. Na severu Kosova, gde živi mnogo Srba, izbili su nemiri, kao odgovor na to su vlasti samoproglašene republike tamo povukle policiju.

Nakon zahteva SAD, Kosovo je odložilo stupanje zabrane na snagu za mesec dana. U Beogradu je ovaj korak pozdravljen, rekavši da su rukovodstvo Srbije i vlasti u Prištini na korak od ozbiljnog sukoba, ali su strane uspele da održe mir.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs