PUŠKOV: „Zapad se mnogo zaneo u želji da pobedi Rusiju po svaku cenu“

Zapadni establišment se „zaneo“, želi da pobedi Rusiju po svaku cenu. Ovo mišljenje je izneo član Saveta Ruske Federacije, Aleksej Puškov. 

Kako je primetio Puškov, nemački kancelar Olaf Šolc je pod najjačim pritiskom, u vezi sa daljim isporukom oružja Ukrajini – kako iz inostranstva, tako i iznutra, od koalicije „zelenih“, i drugih liberalnih protivnika Rusije, uključujući i nemačke medije.

Razlog za to je, kaže Puškov, što su predstavnici zapadnog establišmenta „zaneseni“, u želji da pobede Rusiju po svaku cenu, nesrazmerno njihovoj „manijakalnoj želji sa mogućim posledicama sve veće konfrontacije“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Pod ovim pritiskom, Šolc se već okrenuo tenkovima, i stoga postoji rizik da će se vratiti na druge vrste ofanzivnog oružja. Nemačka će se u najboljem slučaju uzdržati od njihovog slanja, ali neće sprečiti druge zemlje NATO-a da to učine. U najgorem slučaju, pridružiće im se“, napisao je Puškov na svom „Telegram“ kanalu.

Šef Nemačke Olaf Šolc, je pre izvesnog vremena kritikovao stalno nove zahteve za novim naoružanjem za Ukrajinu, i još jednom odbacio ideju o isporuci borbenih aviona. Prema njegovim rečima, čim se u Nemačkoj donese jedna odluka, odmah počinju nove rasprave.

Webtribune.rs