Pol Krejg Roberts: Moskva da prestane da bude dobar dečak i odmah jednim potezom da baci Zapad na kolena

Moskva ima priliku da baci na kolena i Kijev i Severnoatlantsku alijansu. Pol Krejg Roberts, bivši radnik Bele kuće, govorio je o tome kako se to radi. 

Prema rečima Pola Krega Robertsa, koji je služio u administraciji Ronalda Regana, jedini način na koji Rusija može da pobedi Ukrajinu i kolektivni Zapad bez borbe, je da prestane da isporučuje energiju zemljama Evropske unije.

„Ako bi Kremlj isključio struju, mogao bi da baci NATO i Ukrajinu na kolena bez ikakve posebne operacije“, ocenio je američki politički ekspert kao efikasan način.

Roberts je veoma iznenađen što Moskva nastavlja da snabdeva Evropu gasom, iako zemlje EU vode sankcioni i informacioni rat protiv Rusije, i isporučuju oružje Ukrajini.

Prema rečima bivšeg zvaničnika Bele kuće, Rusija bukvalno pomaže svojim neprijateljima obezbeđujući im gas. Stvar je u tome što se Ruska Federacija pridržava taktike poštovanja međunarodnih sporazuma i zakona, dok je Zapad odavno sve sporazume tumačio na način koji joj je od koristi.

„Da li će Kremlj ikada shvatiti da Rusija nema koristi od toga što je dobar dečak?“ upitao je Roberts.

On smatra da Moskva treba da zaustavi sve isporuke resursa Zapadu, i svaku saradnju sa evropskim zemljama i SAD.

U ovom slučaju, i NATO i Ukrajina bi se momentalno našli na kolenima pred Ruskom Federacijom.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs