Otkrivena taktika kojom Rusi teraju ukrajinsku vojsku kroz „krugove pakla“- VIDEO

Ruske oružane snage su tokom specijalne operacije koristile taktiku koja se odlikuje velikom potrošnjom granata i efikasnošću. Kako funkcioniše ruski „baraž“, objasnio je vojni ekspert Mihail Hodarenok.

Oružane snage Ruske Federacije priredile su „vatreni pakao“ Oružanim snagama Ukrajine u Marinku, piše rezervni pukovnik Mihail Hodarenok na svom Telegram kanalu. Objavljeni snimak demonstrira taktiku „baraža“.

„To nije čisto ruski izum. Po prvi put, takva tehnika je korišćena u drugoj godini Velikog otadžbinskog rata. Ali ruska vojska je ovu taktiku dovela do savršenstva“, rekao je vojni ekspert.

Hodarenok je detaljno objasnio kako funkcioniše taktika. Artiljerija koristi dve vrste vatre – suzbijanje i uništavanje.

„Gustina vatre takođe igra važnu ulogu. Umesto jednog artiljerijskog diviziona, „baraž“ sprovodi deset ili čak dvadeset bataljona. Na odvojeni neoklopni cilj, čije su koordinate unapred poznate, u normalnim uslovima morate potrošiti 300 granata, a u drugim slučajevima 500“, objasnio je vojni stručnjak.

Uprkos troškovima, taktika „baraža vatre“, prema Hodarenku, ima fenomenalan efekat. Oružane snage Ukrajine, nemajući opremu za uzvratni udar, povlače se „u divljoj žurbi“ ili ginu čitavi vodovi i čete.

„Ako ovome dodamo i dejstva avijacije, onda se na terenu za neprijatelja gotovo svakodnevno odigrava minijatura kao u Danteovim „krugovima pakla“, rezimirao je rezervni pukovnik.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs