Nemački general priznaje nadmoć Rusije u Ukrajini

Nemački general Erih Vad upozorio je Ukrajinu da ne potcenjuje moć ruskih oružanih snaga

Erih Vad, penzionisani brigadni general nemačke vojske i savetnik bivšeg nemačkog lidera Angele Merkel , upozorio je Ukrajinu da ne potcenjuje moć ruskih oružanih snaga, piše Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Ekspert je takvu izjavu dao u svetlu specijalne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

„Rusi su prejaki: oni imaju nadmoć na zemlji i u vazduhu“, kaže general.

On je takođe izrazio uverenje da zvanični Kijev neće moći da vrati Donbas vojnim putem. Rusija, primetio je Vad, određuje razvoj događaja na istoku Ukrajine.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi genocidu od strane kijevskog režima“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage su od 25. marta završile glavne zadatke prve etape specijalne operacije – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru je oslobođenje Donbasa.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Kako navodi Ministarstvo odbrane, činjenice o korišćenju bolnica, stambenih zgrada, crkava, obdaništa i zdravstvenih kampova, kao i škola i drugih civilnih objekata od strane oružanih formacija Ukrajine za skrivanje militanata i raspoređivanje oružja, ukazuju na to da je Kijev uveren u svoju nekažnjivost za ratne zločine počinjene nad sopstvenim građanima.

Ruske snage udaraju samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, civilnom stanovništvu ništa ne preti, naglašavaju izvori iz Ministarstva odbrane.

Webtribune.rs