Neće biti drugog pokušaja: Stručnjak objasnio čudnu taktiku ukrajinske vojske u pravcu Zaporožja

Ukrajinska vojska je donela aktivne odluke, usmerene na „sondiranje“ odbrane Oružanih snaga RF na zaporoškom pravcu, ali je malo verovatno da će uspeti da izvedu uspešnu ofanzivu.

Ovaj zaključak je doneo, poznati ruski vojni stručnjak Vladislav Šurigin. On je uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ detaljno govorio o čudnoj taktici Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja, a takođe je objasnio, zašto je ukrajinskoj komandi ostao samo jedan pokušaj da izvede aktivne operacije na frontu.

Šurigin je skrenuo pažnju na činjenicu da ukrajinska armija, uprkos ozbiljnim snagama nagomilanim u regionu Zaporožja, ne žuri da izvede sveobuhvatnu ofanzivu na položaje Oružanih snaga RF. Ukrajinska vojska koristi čudnu taktiku, šaljući odvojene grupe na liniju fronta, koje zapravo na vrše izviđanje ruskih položaja. Tako kijevski režim ispituje odbranu ruske vojske.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prema rečima eksperta, Oružane snage Ukrajine namerno čekaju pogodan trenutak za napad u zaporoškom pravcu, pošto su svesni da neće imati drugi pokušaj. Ako ukrajinski militanti ne uspeju da probiju odbranu ruskih oružanih snaga, režim u Kijevu će se suočiti sa ozbiljnim problemima, povezanim sa nedostatkom naoružanja i vojne opreme.

„Tradicionalna američka taktika dobro funkcioniše na oslabljenom, perforiranom frontu. Kada je front jak i čvrst, naravno, izuzetno je teško. U trenutnoj situaciji, ukrajinski ulog u ofanzivu velikih razmera je izuzetno opasan. Ako ona ne krene, Oružane snage Ukrajine će ostati bez rezerve u opremi i sa neprijateljem za petama. Dakle, svaka ofanziva može biti poslednji ulog za Ukrajinu, jer drugog pokušaja neće biti“, zaključio je ekspert.

Webtribune.rs