Medvedev: Stoltenberg je zaboravio ko je pobedio u Drugom svetskom ratu, istorija se ponavlja

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je, odgovarajući na reči generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga o neprihvatljivosti pobede Rusije u sukobu sa Ukrajinom, rekao da je zapadni političar zaboravio ko je pobedio u Drugom svetskom ratu a istorija će se ponoviti.

„On ima loše pamćenje. Zaboravio je ko je pobedio u Drugom svetskom ratu. Istorija će se ponoviti“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Stoltenberg je ranije nazvao sukob u Ukrajini najopasnijim trenutkom za Evropu od Drugog svetskog rata i poručio da je Zapadu zabranjeno da dopusti pobedu Rusije.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru nazvan je oslobođenje Donbasa.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs