Naslovnica SPEKTAR Korotčenko: Kad Zapad pošalje uranijumsku municiju u Ukrajinu, ovako im odgovoriti …

Korotčenko: Kad Zapad pošalje uranijumsku municiju u Ukrajinu, ovako im odgovoriti …

Prebacivanje municije sa osiromašenim uranijumom od strane britanske vlade Ukrajini, sugeriše da svet ide ka „karipskoj krizi“ (konfrontacija između Sovjetskog Saveza i Sjedinjenih Država 60-ih godina, koja bi mogla da dovede do nuklearnog rata), tako da Rusija mora da bude spremna na vraćanje taktičkog nuklearnog oružja na upotrebu u ruskoj vojsci.

Ovo mišljenje zastupa glavni urednik ruskog časopisa „Nacionalna odbrana“, rezervni pukovnik i vojni analitičar, Igor Korotčenko.

„Ova isporuka tenkovskih granata opremljenih osiromašenim uranijumom u Ukrajinu podiže sukob na novi nivo. Sve navodi na to. Zahvaljujući politici Zapada da snabde Ukrajinu sa sve više novih vrsta naoružanja, svet ide ka drugoj „karipskoj krizi“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Od toga možemo da se odbranimo samo vraćanjem taktičkog nuklearnog oružja vojsci, i opremanjem nekih od nosača kao što su Iskander-M, krstareće rakete Kalibar, hipersonične rakete Kinžal, taktičkim nuklearnim punjenjem. Trebalo bi stvoriti kontrolnu strukturu za korišćenje nestrateškog nuklearnog naoružanja, eventualno u formatu posebne komande nestrateških nuklearnih snaga“, objašnjava Korotčenko.

Penzionisani pukovnik je naglasio, da se Rusija mora vojno i politički pripremiti. „Ne pozivam na nuklearni rat, govorim o potrebi da Rusija ima sva neophodna sredstva u svom arsenalu, da od bilo koga odbrani pretnju agresije punog razmera na Rusku Federaciju.

[adsenseyu1]

Čim krenemo ka staroj „karipskoj krizi“, moramo biti spremni za nju – politički, vojno i vojno-tehnički. Mentalitet britanske elite je piratski, a američke elite je gangsterski, i na njih nećemo moći da utičemo ni izjavama, ni gestovima dobre volje, ni izrazima protesta, već nuklearnim oružjem.

Ove elite razumeju samo mogućnost svog uništenja odgovarajućim potencijalom iz Ruske Federacije. Moramo da razumemo te stvari“, dodao je Korotčenko.

Ranije je zamenica britanskog ministra odbrane, Anabel Goldi, najavila transfer tenkovskih granata opremljenih osiromašenim uranijumom u Ukrajinu. Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, u slučaju upotrebe oružja sa nuklearnom komponentom, Rusija će biti prinuđena da odgovori.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs

[adsenseyu4]