Naslovnica SPEKTAR Francuska revolucija u toku – Makronu se DESIO NAROD – VIDEO

Francuska revolucija u toku – Makronu se DESIO NAROD – VIDEO

Francuzi se neumorno bore, od 16. marta protestuju 24 časa, svaku noć se mladi tuku sa Makronovom policijom.

Zaposleni u Javnom sektoru štrajkuju već tri nedelje i za to vreme blokiraju rad svojih poslovnica (putari blokiraju puteve, železničari pruge, lučki radnici luke, đubretari ne odnose smeće, radnici rafinerija i skladišta nafte drže u obruču svoje objekte, električari „seku“ struju bankama i političarima, profesori, studenti i đaci blokiraju fakultete i škole, seljaci bacaju stajsko đubrivo na upravne zgrade…).

Danas se održavaju masovne demonstracije istovremeno u gotovo svim gradovima širom zemlje.

Francuska revolucija u kojoj nedeljama učestvuju milioni ljudi, potpuno se ignoriše u mas medijima širom sveta.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U Parizu veliki sukobi policije i naroda, biju pendrecima čak i stare bake koje mirno stoje.

Bordo se ne vidi od magle suzavca i požara, masa Francuza je izašla na demonstracije. Paralelno se u gradu odvija i veliki studentski protest.

[adsenseyu1]

Makronova policija, parapolicija i batinaši u civilu se u sred Evrope surovo obračunavaju sa (svojim) narodom koji ih izdržava, jer taj narod odbija da radi dve godine duže do penzije i plaća doprinose dve godine duže samo zato što je predsednik tako naredio. U demokratskoj zemlji, Makron je suspendovao Skupštinu i bez nje doneo kontroverzni zakon tzv. penzionu reformu tvrdeći da su neophodne „bolni reforme“ kako bi Francuska procvetala.

Trenutno je u Parizu, na Trgu Bastilja i Trgu Republike, nekoliko stotina hiljada ljudi, možda i milion.

Policija kidiše na Parižane, među kojima je mnogo penzionera, ne libe se ni da pendrekom mlate stare bake.

Trenutno se masovne demonstracije održavaju u gotovo svim gradovima u Francuskoj.

Prema podacima sindikata, u Marselju se okupilo 280.000 ljudi, a u Parizu čak 800.000, što predstavlja rekord od početka protesta protiv penzione reforme.

[adsenseyu4]

U Lorijanu je uništen ulaz u policijsku prefekturu, a podmetnut je i požar na vratima, uz pokušaj okupiranja prostorija od strane najradikalnijih učesnika.

U Nantu, „Crni blokovi“ napali su zgradu Administrativnog suda. U ovom gradu je takođe došlo do sukoba s policijom, dok su najžešći učesnici uništavali izloge i prostorije banaka i agencija za stanove.

U Nantu je desetine hiljada ljudi, a sukobi sa policijom traju satima.

Sukobi su i u Renu, Ruanu, Lionu, Bordou, dok Makronova policija za sada ne napada svoj narod na masovnim demonstracijama u Brestu, Lilu, Monpeljeu, Avinjonu, Montaubenu, Strazburu, Nici…

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

 

(Srbin.info)