Ključ je u Rusiji: Ekonomski kolaps Nemačke pokrenuće za sobom pad čitavog sistema EU

Evropa se sprema za zimu bez isporuka gasa iz Rusije. Potpuni prekid ispumpavanja sirovina najveći je strah za rukovodstvo EU, uprkos tome što je izazvan isključivo delovanjem samih evropskih zvaničnika.

Podzemna skladišta gasa se pune po planu, ali samo zato što se gas iz Rusije i dalje pumpa, i spušta u podzemna skladišta.

Sve rezerve koje su evropski gasni operateri sa toliko muke akumulirali, biće iscrpljene pre kraja godine, ako Gasprom prestane da isporučuje sirovine u bliskoj budućnosti. Evropska komisija to mora uzeti u obzir, i pripremiti se za takav scenario.

„Potpuno gašenje ruskog gasa dovelo bi do striktne racionalizacije njegove potrošnje na kraju 2022. godine, kao i do recesije u evrozoni.“, kaže se u izveštaju specijalnog fonda pod nazivom „Evropski mehanizam za stabilnost“.

Iz izveštaja postaje jasno da se racionisanje (smanjenje) sa osnovnom „stopom“ od 15%, više ni u kom slučaju se ne može izbeći. Ovo će postati novi standard za egzistenciju svih potrošača toplote i goriva zimi, bilo da su u pitanju mali trgovci ili industrijski objekti.

Vlasti EU i dalje pokušavaju da spreče katastrofalan razvoj događaja, i potpuno isključenje potrošača gasa po „važnosti“, vrednosti i neophodnosti.

Međutim, pozitivna izjava predstavnika Evropskog stabilizacijskog fonda, da će posledice zatvaranja gasnog ventila od strane Rusije biti neujednačene, zbog čega će kriza najviše pogoditi Austriju, Nemačku i Italiju, nije izazvala oduševljenje Evropljana, budući da će ekonomski „pad“ samo jednog Berlina, povući za sobom kolaps čitavog sistema Evropske unije.

Uslov koji će ove zime ostaviti Evropljane bez goriva, je pogoršanje odnosa sa Rusijom, koja će biti prinuđena da pribegne ekstremnom argumentu koji otrežnjuje glave zapadnih „jastrebova” rata.

Ako se ovo smatra „oružjem“, onda je očigledno namenjeno za odbranu, a ne za napad, pišu ruski mediji.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs