Daglas Mekgregor: U Vašingtonu su iznenađeni što je sve ispalo kako nisu planirali

Situacija u Ukrajini je eskalirala zato što SAD huškaju Ukrajinu, tvrdi bivši savetnik američkog sekretara za odbranu i pukovnik vojske SAD Daglas Mekgregor.

SAD već deset godina „hrane“ Kijev oružjem i huškaju Ukrajinu protiv Rusije, tvrdi Mekgregor.

Prema njegovim rečima, glavni cilj SAD je ugrožavanje pozicije Moskve, zbog čega je Vašington počeo da snabdeva Kijev oružjem još 2012. godine.

„Mislim da su u Vašingtonu iznenađeni. Ne znam zašto, ali su iznenađeni što je sve ispalo kako je ispalo“, rekao je pukovnik za jutjub kanal „Džadžing Fridom“.

Mekgregor je više puta kritikovao zapadne zemlje zbog situacije u Ukrajini, često ih optužujući da su izazvale sukob ugrožavanjem Rusije.

Mekgregor je američki oficir, čiji je vrhunac karijere učestvovanje u borbi kod „73 Istinga“ tokom Zalivskog rata, gde je predvodio oklopnu jedinicu protiv iračke Republikanske garde.

Bivši predsednika SAD Donald Tramp je 2020. predložio Megregora za ambasadora u Nemačkoj, ali je Senat blokirao nominaciju zbog kontroverznih izjava penzionisanog pukovnika.

On je 2014. godine za televiziju Raša Tudej izrazio oštro protivljenje američkoj intervenciji tokom rata na Kosovu i Metohiji.

Takođe je pozivao na aneksiju Donbasa od strane Rusije odmah nakon što je Moskva vratila Krim pod svoju kontrolu.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(novosti.rs)