Ruski novinar otkrio veliku prevaru: Rute brodova sa ukrajinskim žitom promenile pravac!

Zapadne zemlje su prisvojile ukrajinsko žito, pod izgovorom da spašavaju svet od prehrambene krize. Ovo je izjavio urednik časopisa „Arsenal otadžbine“ Aleksej Leonkov.

Američki mediji su saznali, da brodovi sa ukrajinskim žitom umesto u Jemen i afričke zemlje idu u Veliku Britaniju, Irsku, Italiju, Tursku, Južnu Koreju i Kinu. Prema Leonkovu, situacija ne treba nikoga da iznenadi, pošto se Zapad već pomirio sa propašću Ukrajine, i sada se ponaša na isti način kao i vojnici kijevskog režima, kada beže sa položaja.

„Kada su trubili da će bez ukrajinskog žita svet umreti od gladi, bilo je jasno da je cela ova igra započeta samo sa jednim ciljem- da se Ukrajini uzme sve. Ona gubi, a kada je tako, neminovna je pljačka. Tako rade Oružane snage Ukrajine kada napuste svoje položaje – tako se ponašaju i njihovi mentori.“, rekao je stručnjak.

Apele na pretnju nestašice hrane, i na zemlje na koje će to pre svega uticati, Zapad je iskoristio kao svojevrsnu prevaru. U stvari, Evropa pre svega, nastoji da se obezbedi u uslovima rasta cena, i pretnje zatvaranja proizvodnje. Leonkov smatra, da će situacija sa ukrajinskim žitom konačno diskreditovati i Zapad i UN, u pitanjima obezbeđivanja globalne prehrambene bezbednosti.

„Zemlje u razvoju su ponovo izostavljene jer se koriste samo za prikaz gladnih ljudi i dece. Ceo svet roni krokodilske suze, a dok svi plaču, žito ide onima koji jednostavno nisu navikli na poluprazan sto. Gledamo još jednu podvalu u svetskim razmerama, toliko očiglednu, da će autoritet zemalja koje su je započele i Komiteta UN za hranu, već drugačije doživljavati“, rekao je Leonkov.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je skrenulo pažnju na situaciju sa rutama brodova koji izvoze ukrajinsko žito . Diplomatsko predstavništvo je napomenulo da odredišta brodova, kao i asortiman robe koju oni izvoze, izazivaju sumnju u iskrenost Zapada, koji je navodno zabrinut za sprečavanje globalne gladi.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs