Iščenko objasnio sudbinu baltičkih država: Niko nije hteo da denacifikuje Nemačku dok nas nisu napali, onda smo stigli do Berlina

Politikolog i kolumnista Rostislav Iščenko objasnio je u kom slučaju bi Rusija morala da denacifikuje i baltičke države.

Ako šteta od postojanja Baltika počne da premašuje štetu od mogućeg rata na njenoj teritoriji, Rusija će morati da denacifikuje Baltik, iako Moskva nije zainteresovana za zaoštravanje na severozapadnim granicama.

„Niko nije hteo da denacifikuje Nemačku dok nas Nemačka nije napala. Kada su nas napali onda  smo stigli do Berlina“, Kaže Iščenko.

Na isti način, ako bude potrebno, prema njegovim rečima, biće rešeno i pitanje denacifikacije baltičkih država.

Mada, ako se Balti ponašaju konstruktivno, ako sa njima bude moguće voditi normalan dijalog i nešto dogovoriti, onda ih niko neće denacifikovati, „neka postoje kako hoće“, smatra politikolog.

„Ali ako direktna pretnja Rusiji i ruskim interesima dođe sa Baltika, onda će on biti denacifikovan“, zaključio je Rostislav Iščenko.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs