Dugin o specijalnoj operaciji : „Sukob sa Zapadom nije bljesak, već zauvek“ – VIDEO

Za većinu ruskih političara odluka o pokretanju SVO (specijalna vojna operacija) bila je privremena ali sada nema povratka, stvara se istorija.

O tome je govorio filozof i politikolog Aleksandar Dugin.

„Ono što se dogodilo 24. februara niko ne shvata u potpunosti. Sama operacija je počela, jer ni oni koji su formalno dali zeleno svetlo nisu mogli jednostavno da shvate kako će se SVO odvijati.

Da biste to uradili, treba jednom zauvek da bacite sva ispitivanja javnog mnjenja, rejtinge, ideje o izborima, jer kada se pravi istorija, sve se to pocepa i baci u kantu za smeće sa svim planiranim aktivnostima za rad sa omladinom, sa svim planovima, kvotama po partijama.

Žirinovski je, shvativši da je došao kraj, napravio pravi gest – umro je, era se završila. Nova era zahteva potpuno drugačiji pristup. Ono što se dešavalo ranije, u humanitarnom, politološkom, filozofskom shvatanju Rusije, njene uloge u svetu, odnosa sa Zapadom, sve to treba da se promeni“, rekao je filozof.

Prema njegovim rečima, većina lidera je SVO smatrala „kratkoročnim dejstvima“, nakon čega će se sve vratiti u normalu.

Hoće li uragan proći? Neće proći. To znači da je sada uragan naš način života. Ovo je plan „B“. treba da ponovo izgradite um da sukob sa Zapadom nije bljesak, već zauvek“, dodao je ekspert.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs