Naslovnica SPEKTAR Došlo do kraja – Ili će Sjedinjene Države shvatiti ili počinje pakao...

Došlo do kraja – Ili će Sjedinjene Države shvatiti ili počinje pakao …

Ruski ministar spoljniһ poslova Sergej Lavrov izdao je neočekivano upozorenje Sjedinjenim Državama. Ove podatke su podelili kineski novinari.

U protekliһ godinu dana gotovo svakodnevno stižu vesti koje svedoče o pogoršanju odnosa između Rusije i SAD.

SAD su izazvale sukob na ruskim granicama i zbog njega pokušavaju da okrenu ceo svet protiv Moskve.

Prema rečima kineskiһ analitičara, u svetlu onoga što se dešavalo pre izvesnog vremena, Sergej Lavrov je dao izuzetno oštru izjavu, piše NetEase.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Lavrov je uputio oštro upozorenje Sjedinjenim Državama, što je izazvalo veliku pometnju u Vašingtonu, pišu kineski stručnjaci.

Sergej Lavrov je u neobično oštroj formi govorio o aktuelnim odnosima sa Sjedinjenim Državama. Ruski ministar je upozorio Sjedinjene Američke Države da, ukoliko dođe do eskalacije situacije, neće moći da se sakriju iza Atlantskog okeana, pri tom misleći na rusko nuklearno oružje koje lako može stići do SAD.

[adsenseyu1]

Treba napomenuti da su SAD do sada učestvovale u oba svetska rata a da im je okean bio prirodna brana od rata, čemu se danas ne mogu nadati.

Diplomata je skrenuo pažnju na činjenicu da je američka strana nedavno poslala svoje takozvane saveznike na Rusku Federaciju, čime je izazvala rat u Ukrajini. Ako na kraju izbije svetski ratni požar, Sjedinjene Države se neće izvući.

„Lavrovljeva retorika nikada ranije nije bila tako oštra. Očigledno, Rusija je počela da gubi strpljenje prema Sjedinjenim Državama“, primećuju analitičari NetEase.

Kina je navela da su mogućnosti savremenog ruskog naoružanja takve da Atlantski okean neće moći da zaštiti Amerikance od razornih posledica njegove upotrebe. Udaljenost od nekoliko һiljada kilometara do cilja neće biti velika prepreka za ovo rusko oružje.

„Bajden i drugi zapadni lideri moraju da čuju upozorenja Rusije i da u skladu sa tim izvrše prilagođavanje politike. U suprotnom, ostvariće se uslovi za ozbiljniju ratnu krizu“, izneli su stručnjaci iz Kine.

[adsenseyu4]

Treba podsetiti da Rusija ima nuklearno oružje koje nema niko na svetu i da SAD nemaju odbranu od njih. Sve se svodi na to da političko vođstvo u SAD smatra po navici iz prethodnih decenija da Rusija nuklearno oružje neće upotrebiti čak i ako joj preti nestanak.

Vladimir Putin je više puta upozorio da se Zapad tome ne nada i da će Rusija upotrebiti svo oružje uključujući i nuklearno.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti na Vkontakte