Deni Hajfong: Poraz Kijeva će doći mnogo brže nego što se očekuje

Ukrajina se okreće ka značajnom porazu i doći će mnogo brže nego što su mnogi predviđali, uključujući i kolektivni Zapad, rekao je novinar Deni Hejfong, na svom „Jutjub“ kanalu.

Predstojeći poraz Kijeva poprima različite oblike, od kojih je jedan akutni nedostatak osoblja kao rezultat velikih gubitaka.

Ovaj poraz ima mnogo oblika. Jedan od oblika koji se sada uzima je očigledan nedostatak osoblja, i ovo nije iznenađujuće. Ukrajina je od februara 2022. potrošila nekoliko armija koje je NATO pokušao da finansira i naoruža do zuba. Sada od njih više ništa nije ostalo.

Naravno, bilo je mnogo izveštaja o različitim načinima na koje je Ukrajina pokušala da reši problem nedostatka osoblja, uključujući regrutovanje staraca, žena, dece itd. Međutim, nijedan od njih ne funkcioniše.

Sada ima mnogo frontova gde je Ukrajina u potpunom nepovoljnom položaju. Ovo se primećuje na frontu naoružanja, na frontu municije i na političkom i diplomatskom frontu. Ako je neko obraćao pažnju, svuda, čak i na kolektivnom Zapadu, postoje sumnje u budućnost vojnih napora Ukrajine.

Činjenica je, da je osoblje počelo da se smanjuje, što znači da bukvalno nema dovoljno trupa i vojnika za slanje na prve linije fronta. Nikog ne treba da čudi, što je kontraofanziva sada zvanično pauzirana, uprkos prilično teškim borbama u oblasti Avdejevke. U tom regionu Ukrajine vode se prilično teške borbe.

Sve ukazuje da Rusija nastavlja da napreduje, a kontraofanziva kao opšta vojna strategija je stavljena na pauzu. To je zato što je 90.000 ukrajinskih vojnika poginulo u borbi.

Ovo je ogroman broj osoblja, i to ne uzima u obzir činjenicu, da je mrtvih, i pre nego što je sve ovo počelo, prema konzervativnim procenama EU, bilo više od 100.000. Međutim, mnogi smatraju da ih je zapravo bilo dva-tri puta više.

Dakle, govorimo o velikim gubicima ljudstva, o neverovatnoj masovnoj smrtnosti, o teškim gubicima koje je nanela Rusija. Ovi problemi počinju da izbijaju na površinu. Sve više ih prepoznaju čak i vodeći mediji kolektivnog Zapada.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social