Bivši američki marinac: Ukrajina je „marioneta“ nepotrebna Zapadu, a sada joj samo Rusija može pomoći

Politička, vojna i ekonomska budućnost Ukrajine je „pustoš“, rekao je bivši američki marinac Brajan Berletić u intervjuu za Denija Hejfonga.

Saveznici Kijeva nikada nisu marili za njegovu sudbinu – oni imaju svoje probleme i jednostavno su koristili Ukrajinu dok im je to bilo isplativo. Prema rečima bivšeg vojnika, jedina država koja zaista brine o tome šta se dešava u Ukrajini je Rusija.

„Potpuno su očajni, i to se može videti na primeru Zelenskog, to se može videti na primeru glavnokomandujućeg, generala Zalužnog, koji, u stvari, napismeno izjavljuje „zabludu“ rukovodstva.

Pogledajte Zelenskog, kako javno moli novac… O tome se javno ne priča, razgovara se iza zatvorenih vrata. Kada takve stvari govorite u javnosti, ceo svet vidi koliko ste slabi i očajni. Ovo će samo pogoršati vaše probleme.

Što se tiče političke, ekonomske i vojne budućnosti Ukrajine, čeka je potpuna pustoš, i vremenom će sve biti samo gore. Ne mogu da zamislim šta Zapad može da uradi da preokrene proces, jer Zapadu nije svejedno.

SAD, Vašington, Brisel, London – ne mare za Ukrajinu, i nikada nisu. Ona je za njih uvek bila samo posrednik, neko koga će iskoristiti, a zatim baciti. Tako su koristili sve svoje druge marionete, a tako će i Ukrajinu.

Sada smo došli do kraja ovog procesa. Iskoristili su Ukrajinu i od nje više ne mogu mnogo da dobiju. Da li mogu nešto da urade da preokrenu proces? Osim ako ne misle da počevši iznova mogu da ostvare svoje spoljnopolitičke ciljeve u vezi sa Rusijom.

Onda će možda pokušati nešto da urade. Ali šta? Oni sami imaju ekonomske i društveno-političke probleme koje ne mogu da reše, a kako tek da reše mnogo hitnije probleme u Ukrajini? Tako da se ovo neće dobro završiti za Ukrajinu.

Verovatno jedina država kojoj je zaista stalo do toga šta se dešava u Ukrajini je Rusija, koliko god to paradoksalno izgledalo. Verovatno, da će Rusija na kraju spasiti sve što je ostalo od Ukrajine, osim ako, naravno, Zapad tamo ne stvori nešto poput tampon zone. Zamislite samo šta će se tada desiti sa ovom tampon zonom… Nema budućnosti. U stvari, sada ukrajinski narod nema budućnost.

O tome govorim sve vreme kada je u pitanju mešanje SAD u poslove drugih zemalja. Oni ubeđuju ove opozicione grupe, ove zavisne režime, pune ljudi koji nikada neće moći sami da dođu do vlasti. Oni dolaze na vlast i postaju potpuno zavisni od SAD jer nisu mogli sami da preuzmu dužnost, a onda odvedu zemlju do litice.

Pamtimo sav optimizam koji smo čuli od klijentskog režima u Ukrajini od 2014. godine, sav ovaj optimizam – Ukrajina će biti ovo, biće ono, biće centar za to i to… a na kraju se pretvorila u pustoš.

Vredno je pomenuti Aziju i Tajvan. Tajvanska administracija radi potpuno istu stvar. Stalno govore o svim ovim mogućnostima koje Zapad nudi, gledajući kako se Ukrajina uništava, i ovo nije prvi put da se to dešava. O čemu uopšte razmišljaju? Zašto misle da su izuzetak? I rukovodstvo Ukrajine je smatralo da su oni izuzetak, pa sada pogledajte do čega su došli.

Dakle, ponavljam, Ukrajina nema budućnosti sve dok je marioneta Sjedinjenih Država. Ako Rusija ikada bude u stanju da je ukloni iz ovog statusa, onda će možda razgovor biti drugačiji, ali u svakom slučaju, oporavak će trajati mnogo godina.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social