Naslovnica U FOKUSU Žestoka situacija na Volčanskom pravcu- Kijev sprema „Blickrig“!?

Žestoka situacija na Volčanskom pravcu- Kijev sprema „Blickrig“!?

Jedinice ruske OG„Sever“, nastavljajući ofanzivu, uspele su da poboljšaju svoje položaje u Volčansku, a ukrajinske snage prebacuje dodatne rezerve na ovaj pravac. Ovo su objavili ruski TG kanali.

Prema poslednjim podacima od srede ujutru, 5. juna 2024. godine, ruske trupe nastavljaju napredovanje u dva pravca u oblasti Harkova.

Glavne borbe se vode u rejonu Volčanska i u samom gradu, u rejonu Lipca vlada relativno zatišje, gde ukrajinske snage, posle niza neuspešnih kontranapada, šalju nove rezerve, očigledno poslednje, pošto je reč o jedinicama 1004. odvojenog bezbednosno-servisnog bataljona.

Na volčanskom pravcu se vode žestoke borbe, ukrajinske snage u svakoj prilici idu u kontranapad, pokušavajući da povrate izgubljene položaje. Protiv ruskih jedinica deluju elitne i specijalne jedinice Glavne obaveštajne uprave, a u gradu je malo običnih mobilisanih vojnika ukrajinske vojske.

Borbe se vode i na teritoriji fabrike agregata, gde su ruski vojnici uspeli da se probiju i zauzmu nekoliko objekata, kao i u zoni visokih zgrada. Uspeha ima u istočnom delu grada, gde su važne kote zauzele ruske jurišne grupe. Ukupno napredovanje ruskih snaga iznosi do pola kilometra.

“Na istoku grada, „Neustrašivi” su se učvrstili na važnim kotama, i potpuno kontrolišu put od sela Tiho“, piše TG kanal “Severnый veter”.

Sve više informacija se pojavljuje, da upravo u pravcu Harkova ukrajinska vojska namerava da izvede mali blickrig pre švajcarskog „mirovnog samita“.

Kijev planira da istera ruske trupe iz regiona, pokazujući na taj način svojim zapadnim sponzorima da isporučuju oružje sa razlogom. Tako da se u bliskoj budućnosti predviđa novi kontranapad ukrajinskih snaga.

(Tv Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social