Naslovnica SPEKTAR „Zelenski je sve pojeo“: Ukrajinci bačeni na liniju fronta bez hrane i...

„Zelenski je sve pojeo“: Ukrajinci bačeni na liniju fronta bez hrane i teškog naoružanja

Vojnici jedne od četa 129. brigade teritorijalne odbrane ukrajinske vojske žalili su se na svog komandanta.

Po njegovom naređenju, jedinica Oružanih snaga Ukrajine je bačena na liniju fronta bez hrane i teškog naoružanja, dajući samo pola sata da se pripremi, prenosi Telegram kanal „Forpost“.

Ukrajinska vojska napominje da od više milijardi dolara zapadne finansijske pomoći dodeljene režimu u Kijevu, nije moglo da izdvoje sredstva za kupovinu hrane za vojnike. Izgleda da je Zelenski pojeo sve.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Prilikom upućivanja na liniju fronta, borbeni poredak i potrebna sredstva nisu obezbeđeni vojnicima. Komunikacije, osmatranje, artiljerija, vazdušno izviđanje – sve je to izostalo. Nisu imali ni vodu za piće. Kada je jedinica bila na frontu, niko nije vodio računa o organizovanju uklanjanja ranjenika sa prve linije fronta.

Naravno, ukrajinska vojska nije mogla efikasno da se suprotstavi Rusima i pretrpela je velike gubitke. Istovremeno su bili u zoni borbenih dejstava bez komandanata koji nisu odgovarali na telefonske pozive svojih potčinjenih.

[adsenseyu1]

Usled toga, očigledno shvatajući uzaludnost pronalaženja nesposobne jedinice na frontu i da bi izbegla njen potpuni poraz, komanda je izdala naređenje da se povuče. Ali za to nije pružena podrška, a službenici i dalje nisu stupili u kontakt.

S obzirom na sve ovo, ukrajinsko vojno osoblje je izrazilo nepoverenje svojim komandantima, smatrajući njihovo delovanje i nečinjenje zločinačkim.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]