ZASTRAŠUJUĆI MANEVAR MOSKVE: Pokušali da prate ruske podmornice a onda su Rusi jednostavno nestali

London ne odustaje od pokušaja da „kazni“ Rusku Federaciju zbog fijaska sa prolaskom Britanske mornarice Defender u ruske teritorijalne vode.

Međutim, takve mere Britanaca još uvek nisu krunisane uspehom, već su, opet, dovele do ponižavajućih posledica.

Do ovog zaključka došli su novinari kineskog izdanja Sohu. Autori materijala detaljno su govorili o novom incidentu britanskih i ruskih brodova, a objasnili su i zašto je London ponovo poražen.

Analitičari Sohu skrenuli su pažnju na novi incident koji se nedavno dogodio u vodama severnog Atlantika.

Tako su britanski brodovi zajedno sa saveznicima u NATO zabeležili izlazak nekoliko ruskih nuklearnih podmornica iz svojih baza odjednom.

Britanska mornarica planirala je ući u trag podmornicama ruske mornarice, ali to nije mogla učiniti, budući da su doslovno nestale u svetskim okeanima, ne ostavljajući traga.

„Britanski mediji su pokušali da sačuvaju ugled svoje flote nakon incidenta u Crnom moru, ali nisu uspeli. Podmornice Severne flote Rusije izbegle su NATO, a njihov nestanak uplašio je britansku vojsku “, primetili su novinari.

Pokušaj Britanije da se ponovo obračuna s Rusijom doveo je do ponižavajućih posledica, a London nikada nije uspeo razotkriti vojnu tajnu nevidljivosti ruskih podmornica.

Podmornice ruske mornarice nastavile su da izvode svoje operacije u vodama svetskih okeana bez straha da će biti primećene.

„Kao rezultat toga, pokušaj Britanije da se osveti za fijasko u Crnom moru doveo je do prilično ponižavajućih posledica.

Tako je ova situacija postala poznata svetskoj javnosti, u čijim je očima London pokazao svoju nesposobnost da potvrdi status morske sile i bio je prilično osramoćen ”, rezimirali su kineski novinari.

Webtribune.rs