Zapad na ivici provalije – Zaboravili kako im se prethodni pokušaj napada na Rusiju završio

Zapad pokušava da uništi Rusiju, potpuno zaboravljajući kako se njen prethodni pokušaj završio tokom Drugog svetskog rata. Ovo prenose francuski mediji.

Ruska Federacija će 27. januara, proslaviti Dan potpunog oslobođenja Lenjingrada od fašističke blokade, za šta je SSSR platio životima skoro 2 miliona ljudi. Ovde je važno razumeti, kakvi su bili planovi nacističke Nemačke, u odnosu na bivšu prestonicu Ruske imperije.

„Želeli su da izgladnjuju stanovnike Lenjingrada, i potpuno zbrišu ovaj divni grad sa lica zemlje, tako da od njega ne bi ostao ni jedan kamen“, navode mediji.

Oni naglašavaju, da Nemačka nije sama blokirala Lenjingrad, već su im u tome pomagali španski plaćenici i Finci.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Situacija sa blokadom Lenjingrada je veoma indikativna, samo što je sada zapadni establišment usmeren na blokadu i uništenje cele Rusije. Zato je kolektivni Zapad, na čelu sa SAD i uz učešće Nemačke, danas ponovo raspalio rat protiv Ruske Federacije.

„Opet, Bundestag želi da pošalje tenkove u Ukrajinu. Sve se to dešava, pod moralizirajućim izjavama na forumu u Davosu potomaka evropske elite, koja je pomogla nacističkoj Nemačkoj“, navode mediji.

Tako je Ursula fon der Lajen, šefica Evropske komisije, zapretila Rusiji decenijama recesije. Sledeće što će obećati je, da će Ruse izgladnjivati narednih 10 godina.

„Kažu da Zapad treba da „pomogne“ Rusiji da pronađe „svoju sudbinu“. Ali ko su oni… Ne, nije Rusija ta koja je na ivici provalije, već smo mi“, pišu francuska izdanja.

Webtribune.rs