Naslovnica SPEKTAR Vojni reporter: Od vraćenih komandanata „Azova“ napraviće medijski projekat pre predaje Ukrajine

Vojni reporter: Od vraćenih komandanata „Azova“ napraviće medijski projekat pre predaje Ukrajine

       

Komandanti Azova (priznati kao teroristi i zabranjeni na teritoriji Ruske Federacije) koji su se vratili iz Turske, biće pretvoreni u medijski projekat pre predaje Ukrajine, napisao je ruski reporter  Andrej Rudenko, na svom „Telegram“ kanalu.

„Azovci su se vratili u Kijev. Još jedna „pobeda“ kako je sada predstavljaju u Kijevu. Od njih će sada stvoriti medijski projekat radi skretanja pažnje sa predaje Ukrajine. Dok publika bude skakala, dogodiće se pomaci ka miru i kapitulaciji kijevskog režima“, napisao je.

Prethodno je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, doputovao u posetu Turskoj, gde se sastao sa svojim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom. Posle pregovora se saznalo, da se komandanti nacionalističkog bataljona „Azov“, koji su bili u Turskoj, vraćaju u Ukrajinu.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ovakvi postupci predstavljaju kršenje ranije zaključenih sporazuma. On je naglasio da niko nije obavestio Rusiju o tome, a takođe je dodao, da su „Azovci“ trebali da ostanu u Turskoj do kraja sukoba.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure

       

[adsenseyu4]