UDARNO: Rusi jedinstvenim oružjem do sada neupotrebljenim, eliminisali glavne snage od 20.000 militanata u Kazahstanu – FOTO

Razlog poraza militanata u Kazahstanu bila je upotreba jedinstvenog naoružanja od strane Rusije, kakvo više nema nijedna zemlja na svetu.

Težak poraz militanata i pripadnika terorističkih grupa koji su pokušali da izvedu državni udar u Kazahstanu posledica je upotrebe jedinstvenog ruskog oružja.

Ovo oružje je omogućilo da se brzo izračunaju glavne oblasti koncentracije snaga militanata i džihadista i uspešno eliminišu glavne snage, kako primećuju strani novinari, porazivši vojsku terorista od 20.000 ljudi za 24 sata.

Prema rečima stranih novinara, militanti su brzo izgubili svoja komandna mesta i, našavši se raštrkani, postali laka meta ruskih vojnih i bezbednosnih snaga Kazahstana, što, inače, potvrđuju uspešne specijalne operacije protiv terorista.

Prema navodima kineskog medija Sohu, situacija u Kazahstanu je spasena zahvaljujući brzom razmeštanju kompleksa „Леер“.

„Glavno oružje koje je koristila ruska vojska da porazi desetine hiljada učesnika u neredima je elektronsko ratovanje (EV).

Konkretno, reč je o РБ-341В „Леер 3“, koji se, zajedno sa bespilotnom letelicom (UAV) „Orlan-10“, pojavio na video snimcima nedavno snimljenim u Alma-Ati.

Zvanični naziv za ovaj sistem elektronskog ratovanja“ je „Supresor GSM mobilnih terminala”.

Drugim rečima, ovaj kompleks je projektovan za suzbijanje GSM komunikacija korišćenjem radio smetnji instaliranih na dve bespilotne letelice Orlan-10 (standardna oprema).

Korišćenje ruskih kompleksa „Леер 3“ potvrđuje činjenica da je 6. januara mobilna komunikacija u Almatiju, Nur-Sultanu i Kazahstanu u celini prestala da radi na mnogo sati.

Bez sumnje, ovo oružje je dovelo do činjenice da su pobunjeničke snage u Kazahstanu izgubile kontakt među sobom i sa „stranim kustosima“.

Pošto su izgubile komandu, grupe nisu mogle da koordiniraju jedna sa drugom i vojska ih je neutralisala, prenosi publikacija „Sohu“.

Trenutno je situacija u Kazahstanu potpuno normalizovana i već od 13. do 14. januara Rusija će početi da povlači svoje trupe iz ove zemlje.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs