Američka nuklearna podmornica krenula ka ruskim granicama – Misija nepoznata

Nuklearna podmornica američke mornarice pojavila se u blizini ruskih granica.

Pre nekoliko sati, američka nuklearna podmornica „USS New Mexico“ koja nosi krstareće rakete Tomahavk primećena je u severnoj Norveškoj.

Trenutno je poznato da je nuklearna podmornica krenula ka luci Tromse, međutim, sudeći po brojnim podacima, nakon toga će se podmornica uputiti ka ruskim granicama.

Svrha pojavljivanja američke nuklearne podmornice „USS New Mexico“ u ovoj oblasti planete ostaje nepoznata, međutim, stručnjaci napominju da je reč o namerama Sjedinjenih Država da organizuju nove pritiske.

To ne isključuje mogućnost da ruski ratni brodovi, podmornice i protivpodmorničke letelice uskoro krenu da presretnu podmornicu američke mornarice.

Trenutno se američka nuklearna podmornica „USS New Mexico“ nalazi na oko 500 kilometara od granica Rusije.

Štaviše, stručnjaci ukazuju na činjenicu da pojavu podmornice sa krstarećim raketama „tomahavk“ treba posmatrati kao pokušaj pritiska na Rusiju u okviru predstojećeg sastanka u Ženevi, tokom kojeg će se rešavati pitanja obezbeđivanja ruske granice i garancijama bezbednosti.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs