Naslovnica U FOKUSU Udarne vesti iz Kremlja: Putin sutra ide u posetu od koje Zapad...

Udarne vesti iz Kremlja: Putin sutra ide u posetu od koje Zapad drhti!

Ruski predsednik Vladimir Putin boraviće u državnoj poseti Severnoj Koreji od 18. do 19. juna, a nakon toga će otputovati u Vijetnam, gde će boraviti od 19. do 20. juna, saopštio je Kremlj.

Na poziv predsedavajućeg za državne poslove Demokratske Narodne Republike Koreje Kim DŽong Una, predsednik Vladimir Putin boraviće u prijateljskoj državnoj poseti Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji od 18. do 19. juna – navodi se u saopštenju.

Kim DŽong Un nije ugostio nijednog svetskog lidera u Pjongjangu od pandemije kovida 19.

Poslednji put Putin je posetio Severnu Koreju 2000. godine. Zatim se u Pjongjangu sastao sa tadašnjim šefom republike Kim DŽong Ilom.

Američki mediji sa zabrinutošću pišu da se očekuje da će se ova poseta pažljivo posmatrati i dodatno učvrstiti rastuće partnerstvo između dve sile, koje je zasnovano na „njihovom zajedničkom animozitetu prema Zapadu“.

Američki mediji podsećaju da su Sjedinjene Države, Južna Koreja i druge zemlje optužile Severnu Koreju da je poslednjih meseci pružila značajnu vojnu pomoć ruskim ratnim naporima, dok su posmatrači izrazili zabrinutost da Moskva možda krši međunarodne sankcije kako bi pomogla Pjongjangu u razvoju svog novonastalog vojnog satelitskog programa. Obe zemlje su negirale severnokorejski izvoz oružja.

(Novosti.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social