Naslovnica U FOKUSU Francuski političar: Opredelili su se za eskalaciju- Izazivaju svetski rat!

Francuski političar: Opredelili su se za eskalaciju- Izazivaju svetski rat!

Predlog Rusije za mirno rešavanje sukoba u Ukrajini je pravovremen i dobro je primljen u javnosti na Zapadu koja je umorna od tog konflikta, rekao je u intervjuu za Sputnjik francuski političar, lider stranke „Patriote“ Florijan Filipo.

„Javnost na Zapadu, u Francuskoj i u drugim zemljama, je veoma umorno. Radi se o opasnosti od rata, iscrpljivanju na ljudskom i ekonomskom nivou i javnost na Zapadu želi

mirovne pregovore. Predlog Rusije stigao je u pravi čas i posebno je pozdravljen“, rekao je Filipo, dodajući da su predlozi ruskog predsednika Vladimira Putina razumni.

Predlog je zasnovan na zahtevima Rusije koji ne izgledaju preveliki, oni su razumni, uključujući deo koji se tiče nepristupanja Ukrajine NATO, rekao je Filipo.

„Ipak, NATO, kao i Vladimir Zelenski, koji je njihova marioneta, odmah su to odbacili. To je baš uvredljivo“, ocenio je francuski političar.

On je dodao i da je NATO, koji ne želi da odustane od sukoba i gura Evropu u svetski rat, dočekao Putinov predlog provokacijom.

„U štampi se pojavila informacija koja je došla od viskog zvaničnika Alijanse da je NATO spreman da mobiliše više od 300.000 vojnika protiv Rusije. Takav odgovor je provokacija. NATO ne želi da odustane, on se opredeljuje za eskalaciju, mogući svetski rat, što ja krajnje neodgovorno i opasno“, zaključio je Filipo.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin izneo je Kijevu i Zapadu novi predlog za prekid sukoba u Ukrajini.

(Sputnik)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social