U SAD otkriveno ime ruske mašine koja donosi haos i smrt Ukrajincima

       

Ruski inženjerski stroj „Zemljoradnja“ pravi haos u redovima napredujućih brigada Oružanih snaga Ukrajine, piše kolumnista „19Fortifive“, Sebastijen Roblin.

„Kao kontrolisani minobacački sistem „Zemljoradnja“ nesumnjivo predstavlja pretnju za ukrajinsku kontraofanzivu. Na primer, mogao je odigrati ulogu u tragično poznatom oklopljenom napadu moćne 47. mehanizovane brigade Vojske Ukrajine, koji se dogodio početkom juna blizu Male Tokmačke.

Kao rezultat neuspešne bitke, Ukrajinci su napustili nekoliko tenkova Leopard 2 i šesnaest borbenih vozila Bredli“, priseća se autor.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako Roblin ističe, minska polja su veliki problem za svaku silu koja napada. Leopard 2 od 70 tona, čiji prednji deo može da izdrži sofisticirane protivtenkovske granate, može da se imobiliše potpuno običnim minama koje lansira sistem „Zemljoradnja“, piše kolumnista.

Prema njegovim rečima, čak i pri maloj gustini, eksplozivne naprave ovog tipa smanjuju pokretljivost Oružanih snaga Ukrajine i onemogućavaju njihovo dejstvo.

Najnoviji inženjerski sistem daljinskog miniranja „Zemljoradnja“ razvijen je u Naučno-proizvodnom objektu (NPO) „Splav“. Princip rada instalacije je sličan raketnim sistemima sa višestrukim lansiranjem, međutim, za miniranje se koristi municija sa motorom na čvrsto gorivo.

Tehnika vam omogućava da registrujete na elektronskoj mapi koordinate pada granata i prenesete podatke na viši nivo kontrole.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte