Zastrašujuće slepilo: Ukrajina više nema koga da mobiliše – I žene šalju na front

       

Dugo hvaljena kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine koju je NATO toliko reklamirao po svim medijima, guši se u krvi ukronacista.

Za novu ofanzivu Ukrajini su potrebni ljudi. A kako obezbediti toliko ljudi ako je većina svesnih i fanatičnih Banderovaca već u grobu, a nesvesni Ukrajinci su ili preko korupacije odavno van granica svoje Nezaležne ili se masovno predaju već pri prvom sudaru sa Oružanim snagama Rusije?

Ukrajina radi popune svojih jedinica formira novi mobilizacioni talas. Po uzoru na Ivano-Frankovsk, sveopšta mobilizacija stigla je i do prestonice Nazaležne – Kijeva.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Tako su u Obolonskoj i Dnjiprovskoj gradskoj opštini Kijeva svi muškarci od 18 do 60 godina, bez obzira da li su registrovani u njihovim vojnim odsecima, ili u njima samo žive, obavezni da se u roku od 10 dana jave radi dobijanja ratnog rasporeda. U slučaju da se ne odazovu, svima preti, u uslovima ratnog stanja u Ukrajini, kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Kijevljani se plaše da će vlasti objaviti bukvalno lov na sve muškarce i krenuti da ih lovi po ulicama kako je to već činila u Odesi.

Nad Ukrajinom vitla mobilizacioni strah.

Niko ne želi da gine za urkonacističi režim Zelenskog. Muškarci mesecima ne izlaze iz svojih kuća, a oni koji se kreću ulicama imaju neku «zaštitu» i uverenost da ih neće pokupiti.

Međutim, ni stan nije sigurno mesto. Policija i pripadnici teritorijalnog mobilizacionog centra mogu u svakom trenutku da upadnu u bilo čiji stan.

U tim centrima veoma revnosno «hvataju» vojne obveznike jer – u suprotnom – rizikuju da će sami «moskaljima» na nišan.

«Sada je svaki birokrata car u svom poslu» – revoltirana je Kijevljanka Olga. «Nadamo se da će tu odluku ukinuti jer nije normalna. Ako svi odu na front staće privreda».

Vojni eksperti istuču da su gubici koje trpe ukrajinske oružane fomracije kritični. Komanda OSU i NATO generali nisu računali na tolike gubitke i zato su prinuđeni da nešto preduzmu.

Mobilizaciona rezerva nije neograničena i mora se stalno popunjavati. Kako stvari idu, tačno je da će NATO ratovati – do poslednjeg Ukrajinca. Međutim, ima još i mnogo žena kojima preti mobilizacija.

Kada ukrajinske snage moraju da se povuku – iza njih ostaju i leševi mladih devojaka koje su ratovale u jurišnim jedinicama.

(Fakti)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte