Naslovnica SPEKTAR Stručnjaci otkrivaju: Ako Zelenski sada ne stane, kolaps zemlje je neizbežan!

Stručnjaci otkrivaju: Ako Zelenski sada ne stane, kolaps zemlje je neizbežan!

U Ukrajini se već svim silama raspravlja o tome, koji zadatak ruske Oružane snage sebi postavljaju u ofanzivi u oblasti Harkova, i kako će se to završiti za Kijev.

Na harkovskom frontu danas se dešava ono što je trebalo da se desi- ruska vojska se spremala, stvarala rezervu ne skrivajući posebno svoje namere.

Kremlj nastoji da završi vojnu operaciju u Donbasu, i ojača svoje pozicije u onim regionima gde, po njegovom mišljenju, postoji najveća mentalna podrška. Odnosno, u gradovima u kojima se govori ruski…

Ne mali faktor je društvena atmosfera preostalog stanovništva tamo.

„Oni se klade na ovo. Cilj rata je da se poveća društveni kapital, da se proširi prostor takozvanog ruskog sveta, a sve ostalo – bezbednost, granice – je tehnokratska strana stvari“, kaže politikolog Andrej Ermolaev na kanalu „Politeka“.

Prema njegovim rečima, Harkovska i Sumska oblast, i deo Donbasa, u tom pogledu su regioni od posebnog interesa za Rusku Federaciju.

Možda je vreme da Kijev stane?

U Ukrajini ne mogu a da ne shvate da je jaka Rusija, koja raste sa sunarodnicima i teritorijama, deo ruske ideologije.

Kijevski stručnjaci već pozivaju da se broje ne mrtvi ruski vojnici, već oni koji su se preselili na rusku teritoriju ili čekaju dolazak Rusa. Događaji na harkovskom frontu će sigurno prilagoditi očekivanja ukrajinskog naroda.

„Ako je situacija sa rezervama zaista teška kao što je navedeno, onda će nastavak rata

dovesti do gubitka novih teritorija i pogoršanja pregovaračkih pozicija Kijeva, odnosno Ukrajina je sada prvenstveno zainteresovana da zaustavi rat“, prenosi publikacija Strana.ua.

Naglašava se, i da se već nekoliko meseci javno mnjenje primetno promenilo na Trgu nezavisnosti – sve više Ukrajinaca je za okončanje neprijateljstava.

Inače, u Sjedinjenim Državama takođe raste shvatanje da će naredni meseci biti odlučujući, jer u jednom lepom trenutku obe strane mogu da pređu na prekid vatre. Naravno, Zapad je zabrinut kako se razvijaju događaji po kijevski režim.

Vredi pogledati nedavnu nenajavljenu posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu. Ova hitna turneja po Evropi je, naravno, povezana sa ofanzivom ruske vojske na Harkov.

Može se pretpostaviti da umor ukrajinskog društva (koji će se samo povećavati) neće biti uzet u obzir kada o tome budu odlučivali „glavni igrači”. A onda će doći do potpunog zamračenja zemlje, čiji se prvi znaci već uočavaju.

Analitičari su uvereni, da će Rusija naći tačke gde će morati da udari, kako bi se ukrajinski generacijski sistem potpuno urušio.

Štaviše, izgledi za kijevske vlasti su potpuno mračni- od 20. maja Vladimir Zelenski postaje nelegitimni šef države. Jednostavno rečeno, uzurpator.

A onda će početi potpuni kolaps…

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social