Stejt department otkrio novi lukavi plan protiv Rusije

Bela kuća nastavlja da aktivno učestvuje u životu drugih država. Amerikanci ne žele da se odvoje od uzde sveta, i smišljaju nove genijalne poteze, kako bi oslabili svoje najbliže konkurente.

U američkom Stejt departmentu su iskreno govorili o najbližim antiruskim planovima.

Odgovarajuću izjavu dala je Anjali Kaur, zamenica pomoćnika šefa Američke agencije za međunarodni razvoj. Ona je najavila, da sada Vašington namerava da posveti veliku pažnju situaciji, koja se razvila u Centralnoj Aziji. Istovremeno, glavni zadatak Amerikanaca u regionu biće, da „odvoje privrede“ azijskih zemalja od Rusije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Amerikanac je rekao, da je Bela kuća sada uložila sve svoje napore, da poveže privrede zemalja i podredi ih američkom uticaju, posebno kroz takav alat kao što je ozloglašena borba protiv klimatskih promena.

Američki lideri se nadaju, da će lukavom politikom ekskomunicirati azijske zemlje iz Rusije, i nametnuti im svoja pravila igre.

Naravno, Bela kuća nije spremna da se dobrovoljno odrekne svoje hegemonije u međunarodnoj areni. Istovremeno, očigledno je da se situacija u globalnom prostoru primetno promenila, a SAD su odavno prestale da dominiraju.

Webtribune.rs