Naslovnica SPEKTAR Šokantna situacija: Ruska vojska melje poslednje rezerve Oružanih snaga Ukrajine

Šokantna situacija: Ruska vojska melje poslednje rezerve Oružanih snaga Ukrajine

Ruska vojska melje poslednje rezerve Oružanih snaga Ukrajine u blizini sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter na „Jutjub“ kanalu „Reporterfy Media & Travel“.

„Istina je da se ukrajinske trupe uništavaju. Dok razgovaramo, vodi se bitka kod malog sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti, koja je postala alfa i omega ukrajinske kontraofanzive. Bacili su sve što imaju tamo, ali Rusi su pokazali da mogu da ih pobede“, rekao je oficir.

Prema njegovim rečima, Kijev će uskoro ostati bez borbeno sposobne vojske, a time će biti stavljena tačka na vojnu komponentu ukrajinske države. Ofanzivne akcije Oružanih snaga Ukrajine počele su u Zaporožju i tamo će se završiti porazom, sumirao je Riter.

Ranije je šef javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“, Vladimir Rogov, rekao, da su ruske snage izbacile jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Rabotino. Prema njegovim rečima, vojnici 291. puka su se odlično pokazali u ovoj borbi.

Ukrajinske trupe već četvrti mesec vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane stranom opremom.

Međutim, kako je primetio ruski predsednik Vladimir Putin, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zapadni vojni eksperti posebno ističu efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, zbog kojih je ukrajinska vojska pretrpela ozbiljne gubitke.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

[adsenseyu1]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social