Naslovnica SPEKTAR „Uslovi predaje“: U SAD otkrili kako će se završiti sukob u Ukrajini

„Uslovi predaje“: U SAD otkrili kako će se završiti sukob u Ukrajini

Mirovni sporazum o Ukrajini biće zaključen pod uslovima koje diktira Rusija, izjavio je bivši američki obaveštajac, Skot Riter. 

„Sukob će se završiti pobedom Rusije, koja će diktirati uslove sporazuma i kako će on izgledati. Najverovatnije će Ukrajina bezuslovno kapitulirati“, predviđa ekspert.

Prema Riterovim rečima, Kijev će se naći u ovoj poziciji zbog nespremnosti da prihvati realnost, da ukrajinske oružane snage ne mogu da pobede Rusiju i da joj otmu teritoriju.

Zelenski je ranije potpisao ukaz, kojim se stavlja na snagu odluka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Kako je krajem oktobra primetio ruski lider, Moskva je više puta rekla da je spremna za dijalog sa Kijevom, ali je režim Zelenskog odlučio da ga ne nastavi.

Oružane snage Ukrajine već četiri meseca sprovode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artemovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a, i naoružane stranom opremom.

[adsenseyu1]

Međutim, kako je naglasio predsednik Vladimir Putin, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zapadni vojni eksperti posebno ističu efikasnost ruskih utvrđenih područja, inženjerskih objekata i minskih polja, zbog kojih je ukrajinska vojska pretrpela ozbiljne gubitke.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social