Skot Riter otkrio kada će se tačno završiti rat u Ukrajini

Rusija će odneti vojnu pobedu nad Ukrajinom u leto 2023. godine, rekao je penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa, Skot Riter, u intervjuu američkom novinaru Endru Napolitanu.

„Neće biti brzo, ali mislim da će do kraja sledećeg leta ruska vojska odneti vojnu pobedu. U Ukrajini je ruska vojska nepobediva“, rekao je on.

Istovremeno, kako je primetio Riter, do tada neće biti govora o bilo kakvim pregovorima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Play prodavnice besplatno OVDE

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je početkom novembra, nakon pisanja zapadnih medija da se Kijev gura u dijalog sa Moskvom, naveo uslove za početak pregovora. Prema njegovim rečima, to je „obnova teritorijalnog integriteta, poštovanje Povelje UN , kompenzacija za sve gubitke, kažnjavanje svakog ratnog zločinca, i garancije da se to više neće ponoviti“.

Istovremeno, ranije je ukrajinski lider potpisao ukaz o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Takođe je naveo, da Kijev neće ulaziti u dijalog sa Moskvom, dok je Putin na vlasti.

Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, naglasio je, da Ukrajina ne može i ne želi da pregovara, „prema tome će ciljevi Ruske Federacije biti sprovedeni, kroz nastavak specijalne vojne operacije“.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs